Pages

Saturday, April 19, 2008

Sintra si ....eu
(datorii de leapsa: una despre “Orasul ca o femeie”, lansata de zum – ce frumos a scris ea despre Arezzo!! - si alta, “8 lucruri aleatorii despre mine”, datorie veche de la pantacruel cu care am si negociat, de altfel, conditii de preluare : D)

Incep cu Sintra, orasul ca o Doamna! O Doamna cu personalitate, capricioasa, poate putin excentrica. Instalata comod pe creasta Serra, nici ca-i pasa de crinolina ei bogata, infoiata, tipator colorata (Palatul da Pena) si priveste trufas la picioare; mai intii la Castelul Maurilor – un fel de body guard inaccesibil (se poate vedea si-n headeru' meu de blog, poza din stinga sus), apoi la semineele Palatului National -o oaza de calm si liniste in iernile lusitane si, mai departe, spre intinderea albastra a Atlanticului care, undeva la orizont, se-mperecheaza cu cerul. Si in ce gradini, se odihneste Doamna asta! Si cita istorie se afla in spatele ei! Isi tine in secret comorile si le dezvaluie doar celor care indraznesc sa urce Serra...eu am indraznit si-am fost cit se poate de incintata sa cunosc o astfel de Doamna.

Si uite-asa, ajungem si la mine:
1. sint nascuta de ziua lui Karl Marx; as fi preferat sa mai astept o zi sau doua
2. imi place cifra 7, habar n-am de ce; poate pentru ca la ea se raporteaza minunile?
3. sint lesinata dupa un miros anume: amestecul de scortisoara cu lamaie, usturoi si smochine
4. sint pofticioasa...cam ca Ilie
5. sint dezordonata
6. am avut parte de un traseu vocal spectaculos. In doar doi ani, de la cintatul ca magarul am ajuns membru fruntas al grupului coral al scolii – vocea a II-a!!!!
7. am experimentat, nu demult, cum e sa fii privit ca un idiot care nu pricepe o iota din ce-i spun altii
8. mi-am propus sa recitesc Maestrul si Margareta, din care nu mai tin minte nimic nimicuta.


Asaaaa...acum transfer prima leapsa, Orasul ca o femeie, lui fictionaddiction care a revenit :-) Ma duc sa-l trag de mineca!! :-)

6 comments:

Anonymous said...

da, mi-a placut si mie de doamna sintra :)

Liviu said...

desi chiar azi m-am intors din Portugalia, trebuie sa recunosc ca nu am vizitat si acest oras, mai ales pentru ca eu am avut treaba in Lisabona. insa am descoperit lucruri minunate chiar si in capitala.

anda grarup said...

@liviu, pacat ca n-ai fost si la Sintra! Dar ai dreptate ca lucruri minunate sint si-n Lisabona. Mie mi-au placut mult Alfama si Belemul.

Anonymous said...

eu stiu o biserica ca o femeie (scuze pt cacofonie). este vorba despre Trei ierarhi din Iasi, cea mai frumoasa creatie de tip feminin!

salmi said...

Lil' sa traiesti! Io-s "deodata" cu Hitler...daca intarziam 2 zile il "ajungeam" pe Lenin...parca tot mai bine suna Karl Marx :)).

Frumoasa doamna ta, daca ajung in Potugalia, o includ in traseu.

anda grarup said...

@salmi, saru'mina de urari. Si... exact asta imi lipsea, reper pentru ziua ta!! :-)) Acu o sa tiu minte in timp real cind sa-ti urez Grattis!!!